Swish:

123 676 52 42

Vardagar 8-17: 0455-188 03

info@kvinnojourenkarlskrona.se

Skepparegatan 18B, 371 30 Karlskrona

Vi motsätter oss all form av diskriminering på grund av kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnicitet och trosuppfattning

Blunda inte

PETER SVENSSON, FÖRELÄSARE & GRUNDARE HUSKURAGE

Det är dags att stoppa våldet mot kvinnor och barn. Att agera på den tystnadskultur som råder, synliggöra skadliga samhällsstrukturer och ge alla människor samma rättigheter och möjligheter.

 

Genom att se det som sker, se de som drabbas och de som utövar våld kan vi reagera och, viktigast av allt, agera. Vi måste börja våga fråga, säga ifrån och höja våra röster. Först då kan vi skapa ett bättre samhälle, en bättre värld – för alla.

 

Kvinnojouren Karlskrona kämpar för kvinnors och barns rättigheter varje dag. Våra huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta och skydda våldsutsatta kvinnor och se till att barn och ungas röster blir hörda. Hjälp oss i vårt arbete. Sprid budskapet och visa att du ser genom hashtaggen #jagser.

 

Ser du någon som far illa, någon som gör illa eller lever du själv i en destruktiv relation? Kontakta Kvinnojouren Karlskrona på 0455-188 03.

 

#jagser #kvinnojourenkarlskrona

 

Var inte tyst!

 

När du ser någon som trakasseras, som ofredas sexuellt eller verbalt - säg ifrån. Agera. Ge den utsatta kvinnan, flickan, personen ditt stöd.

 

När jag var 15 år blev jag och min väninna sexuellt ofredade av ett gäng killar i en simhall.

De tafsade på våra kroppar. Ofredandet fortsatte trots att vi vid uppredande tillfällen tydligt sa SLUTA!! Vi försökte dra oss undan men min kropp kändes paralyserad. Ingen vuxen reagerade eller agerade. Ingen! Tack vare vittnen som backade upp mig och min väns historia dömdes killarna och vi fick en liten upprättelse.

 

Som ung tjej ska jag kunna gå klädd hur jag vill utan att mötas av kommentarer eller fysiska övergrepp. Jag stöder Kvinnojouren Karlskrona för att de synliggör och sätter ord på våldet och jobbar aktivt med att ta bort skuld och skam från tjejer som blivit utsatta för sexuella ofredanden och andra våldshandlingar.

De lägger tillbaka skulden och skammen där den hör hemma, nämligen på förövaren.

 

Lovis Bark, studerande

#jagser #kvinnojourenkarlskrona #unizonjourer

 

 

 

 

 

 

 

Jämställda villkor inom idrotten, nu!

 

Flickor och pojkar, kvinnor och män – alla ska ha samma möjligheter och rättigheter. Samma möjligheter att lyckas i livet, att få synas och höras och inte minst att få utöva den idrott de älskar. Det kallas jämställdhet.

 

Ett första steg är att ta bort F och P framför årtalet på lagen när vi ger ut tränings- och speltider. Då får alla samma chans att spela på lika villkor, utifrån samma premisser. Där det betalas ut stöd i form av pengar från stat och kommun ska det vara 50 %, inte mindre än det. Utgångspunkten borde alltid vara 50/50. Vi vet ju alla att så är det inte idag.

 

Därför behöver vi påminna varandra om det skeva och tillsammans hjälpas åt att skapa en jämställd arena.

Könet får inte vara avgörande, utan målet är 50 procent och först då får tjejer och killar samma förutsättningar, villkor och resurser. Resultatet blir att fler lyckas och fortsätter att idrotta och fler kan kanske nå drömmen att försörja sig inom sin idrott. Det är ingen teori, det är praktisk jämställdhet!

 

Stefan Linder, fotbollstränare

#jagser #kvinnojourenkarlskrona #unizonjourer

 

Visa respekt!

 

Under hösten kunde vi läsa i tidningarna om MMA-proffsen Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. Hur de inför en invägning kallar varandra för ”stinkande råtta”. Hur de ska ”krossa” varandra och liknande utspel. Vuxna män tilltalar varandra, inför en världspublik, på detta nedvärderande sättet. Vad visar det alla de barn och ungdomar som ser upp till dem och vill vara som dem?

 

Efter 25 år på tronen som svensk mästare i kickboxning gör detta mig mycket illa till mods. Vi måste tillsammans visa att du kan vara en grym fighter/idrottsman utan den här trista jargongen. I ringen möts vi och må den starkaste vinna. Utanför ringen måste helt andra värderingar få råda. Som Bamse skulle säga, när du är stark måste du vara snäll.

 

Jag vill vara med och dra mitt strå till stacken för en annan framtid. Höja rösten mot machokulturen, mot tystnadskulturen som råder. En framtid där vi alla bemöter varandra med respekt och ödmjukhet. I ringen och utanför.

 

– Thomas ”Totto” Heiderup, mångfaldig svensk mästare i kickboxning

#jagser #kvinnojourenkarlskrona

 

 

 

Telefon: 0455-188 03

info@kvinnojourenkarlskrona.se

Skepparegatan 18B

371 30 Karlskrona

Viktiga kontakter:

Polisen : 112

Kvinnofridslinjen tel: 020-50 50 50

Verksamhetsansvarig:

Ulrika Bodin

ulrika@kvinnojourenkarlskrona.se

Webb av: dingrafiker.se