Ungdomsjouren

Välkommen till ungdomsjouren Karlskrona!

Vi arbetar med att stötta och stärka ungdomar i Karlskrona kommun. Vår vision är att alla ungdomar värderas lika högt och vi vill genom vårt engagemang bidra till att stärka ungdomars självkänsla. Vi erbjuder stöd genom chatt, telefon, stödsamtal och gruppverksamhet. 

Vi lyssnar och möter dig i det du befinner dig i, ingen fråga är för stor eller för liten.

Ungdomsjouren Karlskrona strävar efter en jämställdhet som innebär lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla.

Vi vet dessutom att våld förekommer i alla åldrar och att unga utsätts för våld på samma sätt som vuxna. Det är av den anledningen viktigt att tidigt utbilda och prata med ungdomar om bland annat våld, jämställdhet, samtycke, ömsesidighet och respekt. Det är dessutom av stor vikt att så tidigt som möjligt fånga upp våldsutsatta samt att erbjuda stöd till de som utsätter. Kan vi inte av någon anledning erbjuda det stöd som den enskilde behöver, hjälper vi personen vidare.

Våra aktiviteter

Vi erbjuder stöd genom chatt, telefon, stödsamtal och gruppverksamhet. Vi lyssnar och möter dig i det du befinner dig i, ingen fråga är för stor eller för liten. Hos oss kan du alltid välja att vara anonym och vi har tystnadsplikt, vilket innebär att vi inte för vidare det vi pratar om till någon annan. Med undantag om vi är oroliga för din hälsa eller utveckling, då har vi en skyldighet att hjälpa dig till en kontakt med socialtjänsten som bär det yttersta ansvaret för att du ska få den hjälp och stöd som du behöver. Våra aktiviteter är gratis och hos oss är alla ungdomar välkomna med sina problem, frågor eller funderingar!

Behöver du någon att prata med?

Vår ungdomschatt har öppet måndagar mellan klockan 14:00-16:00. Under kontorstid gå det att nå oss mellan klockan 08:00-17:00 på telefonnummer 0455-18803.
Ingen fråga är för stor eller för liten, det är kostnadsfritt och du behöver inte berätta vem du är.

Vill du vara med i ungdomsgrupp?

Är du mellan 13-18 år och tycker om att pyssla, baka, titta på film och prata om viktiga ämnen så som hälsa, relationer eller sex, då är du varmt välkommen att anmäla dig till vår ungdomsgrupp.

Ungdomsgrupp har vi varannan torsdag ojämna veckor mellan klockan 16:00-18:00.  
För att vi ska veta hur mycket mat vi ska köpa in och för att lokalen har ett begränsat antal platser, behöver du anmäla dig till ungdomsgruppen via nedan formulär.

Andra ungdomsjourer

Här hittar du andra jourer som du kan höra av dig till om vår jour har stängt. Där finns även guider på olika teman samt quiz för att testa din relation.

Ungas jourer samlar alla ungdoms-, trans- och tjejjourer som arbetar för att stötta barn och unga. Där kan du även läsa om viktiga ämnen som är vanliga att unga pratar med oss om.

Vid akuta ärenden – ring 112